x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fabrica Arctic Găești se închide temporar. 66 de angajați au fost confirmați cu coronavirus

Fabrica Arctic Găești se închide temporar. 66 de angajați au fost confirmați cu coronavirus

17 Mai 2020   •   10:23
Fabrica Arctic Găești se închide temporar. 66 de angajați au fost confirmați cu coronavirus
Sursa foto: facebook

Arctic Găești a anunțat că închide temporar fabrica pentru a proteja sănătatea și siguranța angajaților. Aici lucrează circa 4.000 de angajaţi, care sunt în pericol de a fi infectați cu virusul Covid-19 întrucât sunt deja înregistrate 66 de cazuri. 

Toate persoanele confirmate pozitiv sunt asimptomatice şi sunt spitalizate, sub atenta monitorizare a autorităţilor medicale locale.

Liniile de frigidere vor începe producția pe 25 mai., iar liniile de lăzi frigorifice vor reîncepe producția pe 2 iunie. 

Fabrica va trece printr-un program intens de dezinfecţie. Toţi angajaţii intră în şomaj tehnic, iar diferenţa până la salariul net corespunzător fiecărei poziţii va fi acoperită de Arctic.

Angajaţii care au intrat în contact direct cu persoanele infectate au fost informaţi şi se află în autoizolare.

Arctic monitorizează situaţia şi evoluţia cazurilor confirmate şi respectă toate recomandările oficiale ale autorităţilor locale de sănătate.

„În calitate de jucător major al pieţei de electrocasnice, sănătatea este prioritatea noastră principală şi aplicăm cu cea mai mare responsabilitate toate măsurile de prevenţie. Depunem în permanenţă toate eforturile pentru a depăşi această perioadă plină de provocări cu întreruperi minime ale producţiei şi serviciilor, pentru a răspunde nevoilor societăţii şi asigurând în acelaşi timp sănătatea tuturor angajaţilor, a partenerilor de afaceri, a consumatorilor şi a comunităţilor locale. Am iniţiat proactiv testarea ca o măsură suplimentară de siguranţă la cele deja existente în toate facilităţile noastre. Punem în aplicare o serie de măsuri stricte şi proactive, aşa cum rezultă şi din inspecţiile sanitare întreprinse şi lucrăm în strânsă cooperare cu autorităţile sanitare locale şi centrale, pentru a preveni răspândirea virusului şi a proteja sănătatea angajaţilor noştri. Rămânem aproape şi oferim tot sprijinul nostru tuturor celor afectaţi şi familiilor lor”, a declarat Murat Buyukerk, Chief Executive Officer Arctic.

Compnia a pus în aplicare un plan de pregătire şi de acţiune pentru a asigura măsuri de prevenţie în toate operaţiunile sale, în sediul central şi în fabrici.

Angajaţii au primit toate echipamentele de protecţie necesare în lupta împotriva răspândirii Covid-19, în conformitate cu protocolul pandemic al companiei şi recomandările autorităţilor.

– Compania a intensificat măsurile de curăţenie şi igienă, frecvenţa igienizării în timpul zilei, inclusiv igienizarea suplimentară a suprafeţelor des utilizate.

– Au fost instalate kituri de igienă în toate punctele de trafic şi spaţiile de facilităţi, toate zonele comune ale clădirilor şi instalaţiile sunt în permanenţă dezinfectate, inclusiv autobuzele utilizate pentru transportul angajaţilor.

– În fabrici au fost puse covoare dezinfectante la porţile de acces şi camere termice pentru verificarea temperaturii.

– La depozitul de la fabrica din Găeşti au fost montate dispozitive de curăţare pentru camioanele care vin din zone cu risc ridicat.

×
Subiecte în articol: Arctic Găești coronavirus