x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fabrica Nokia de la Cluj şi-a întrerupt activitatea din cauza norului de cenuşă vulcanică

Fabrica Nokia de la Cluj şi-a întrerupt activitatea din cauza norului de cenuşă vulcanică

20 Apr 2010   •   00:00

Fabrica Nokia din comuna Jucu şi-a întrerupt marţi activitatea, din cauza lipsei de materii prime pentru telefoane mobile, care nu au ajuns din cauza norului de cenuşă care a perturbat traficul aerian, potrivit unor surse din companie, citate de Mediafax.

Astfel, schimbul de zi de la Nokia nu a lucrat marţi, dar producţia va fi reluată în schimbul de noapte şi va reintra în normal începând de miercuri.

"Schimbul de zi de la Nokia Jucu, de la 07:00-19:00, nu a lucrat marţi. A fost o sincopă în aprovizionarea cu componente pentru telefoanele mobile din cauza norului de cenuşă care a perturbat traficul aerian. Aceste componente sunt aduse din străinătate", au afirmat surse din companie.

Conform acestora, în schimbul de zi lucrează aproximativ 500 de angajaţi, care vor fi totuşi plătiţi, deşi nu au lucrat.

Nokia a anunţat într-un comunicat că monitorizează situaţia îndeaproape. "Impactul închiderii transportului aerian de mărfuri a fost relativ mic până acum în cadrul Nokia, inclusiv pentru fabrica din Jucu, dar bineînţeles că situaţia este monitorizată îndeaproape."
La Jucu lucrează 2.100 de oameni. Nokia a început producţia în februarie 2008, în urma unei investiţii de 60 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: observator