x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Facturile achitate cu întârziere, un obicei curent

Facturile achitate cu întârziere, un obicei curent

de Valentin Gros    |    20 Mai 2019   •   10:17
Facturile achitate cu întârziere, un obicei curent
Sursa foto: utah778/Getty Images/iStockphoto

Vin noi semnale îngrijorătoare din economia reală. Aproape 7 din 10 companii (68%) întârzie să-și plătească facturile, fapt care duce la accentuarea blocajului financiar.

Durata medie de încasare a facturilor la nivelul economiei a ajuns la aproape 120 de zile, arată o analiză realizată de compania de consultanță Frames.

Principalele motive pentru care companiile nu își achită la timp obligațiile financiare sunt reprezentate de lipsa resurselor financiare disponibile, menționată de 53% dintre respondenți, neîncasarea facturilor (22%), creșterea costurilor operaționale (15%), scăderea vânzărilor (7%) și alte motive (3%).

Analiza are la bază un sondaj efectuat în perioada 2-7 mai 2019 de compania de specialitate Train Your Brain, pe un eșantion de 180 de companii reprezentative din tot spectrul economic, de la comerț și industria prelucrătoare la construcții și turism.

 

Chestionați care este perioada medie în care își achită facturile, 42% dintre respondeţi au indicat intervalul 3-4 luni, 37% au bifat răspunsul 2-3luni, 16% au menționat intervalul 1-2 luni, iar 5% peste nivelul de 4 luni.

×