x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Famiglia Goldman Sachs. Reţeaua care influenţează finanţele mondiale

Famiglia Goldman Sachs. Reţeaua care influenţează finanţele mondiale

de IncomeMagazine    |    20 Sep 2012   •   05:02
Famiglia Goldman Sachs. Reţeaua care influenţează finanţele mondiale

Goldman Sachs, 'sepia-vampir' ale carei tentacule adulmeca orice potentiala sursa de profit. Goldman Sachs, 'templu al banilor', unde bonusurile anuale sunt religia neoficiala, ce castiga tot mai multi adepti. Goldman Sachs, 'chintesenta a finantelor mondiale evreiesti'. Sunt multe felurile in care banca a fost descrisa. Lansate din invidie sau bazate pe adevaruri de necontestat, toate aceste apelative creioneaza imaginea unei banci de investitii a carei sete pentru profit a devenit emblematica. Reteta secreta a succesului bancii: modul unic , imposibil de replicat, in care a inteles sa jongleze cu finantele.

De la banca mica, fondata in 1869 de Marcus Goldman, pana la gigantul de acum, condus de Lloyd Blankfein, Goldman Sachs a reusit sa depaseasca toate perioadele dificile din istoria finantelor si sa mai faca si profit. Cei care au urcat treptele ierarhiei interne si care au invatat sa manuiasca banii 'the Goldman way' au atras constant atentia marilor institutii financiare ale lumii. Incet, dar sigur , banca s-a transformat intr-o veritabila pepiniera ce a exportat constant bancheri pentru mari institutii financiare internationale, fie ele publice sau private.
Aceasta veritabila retea de 'fosti angajati Goldman' a capatat de-a lungul timpului o influenta imensa pe scena finantelor internationale, alimentata de muntii de bani pe care firma ii genereaza si astazi. Aproape indiferent de tara despre care vorbim, vom gasi angajati ai bancii, fosti sau actuali, in pozitii cheie.

Income Magazine va prezinta o serie de figuri legendare ale bancii, care si-au pus amprenta asupra istoriei recente a zbuciumatei scene a finantelor mondiale.


'Hank' Paulson

Fost presedinte si CEO al Goldman Sachs, Henry Merritt 'Hank' Paulson Jr. a devenit cel de-al 74-lea Secretar al Trezoreriei Statelor Unite ale Americii, in iunie 2006. S-a facut remarcat in timpul mandatului printr-o serie de masuri si declaratii ce aveau sa devina emblematice pentru perioada crizei economice si financiare.

Citeste mai mult despre Reteaua Goldman Sachs

Citeste si

11 miliardari cedeaza jumatate din averile lor

"Razbunarea" magiunului: Reprezentantii Lidl, urmariti penal

Cele 4 motive pentru care omenirea risca o criza a alimentelor

Taxele ascunse din pretul benzinei. Vezi cat ar trebui sa platim la pompa

Goana dupa hrana - ultima criza mondiala

×
Subiecte în articol: goldman sachs „hank” paulson jr.