x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Femeile sunt mai preocupate, dar bărbaţii strâng mai mult

Femeile sunt mai preocupate, dar bărbaţii strâng mai mult

de Daniela Ivan    |    24 Oct 2018   •   16:33
Femeile sunt mai preocupate, dar bărbaţii strâng mai mult
Sursa foto: SIphotography/Getty Images/iStockphoto

Femeile sunt mai preocupate de economisire decât bărbaţii, însă reuşesc să pună bani deoparte într-un procent mai mic decât aceştia, relevă un studiu realizat de OTP Bank România, prin intermediul Fundaţiei Dreptul la Educaţie. Principala preocupare a bărbaţilor este nivelul de trai la pensie, în timp ce un procent mai mare dintre femei declară că sunt liniştite în această privinţă.

În timp ce principala preocupare a femeilor (19%) este cum să economisească, un procent mai mare de bărbaţi declară că pot să economisească sistematic (66% vs 54% dintre femei).

Bărbaţii sunt preocupaţi în egală măsură în ce să investească pe termen lung şi cum să economisească (fiecare cu 16%) şi tot ei sunt cei care au reuşit într-un procent mai mare să pună bani deoparte în ultimele 6 luni. Astfel, în timp ce 26% dintre bărbaţi spun că nu au reuşit să pună deoparte nimic în această perioadă, 44% dintre femei se află în această situaţie.

Chiar dacă bărbaţilor le provoacă mai mult stres să se ocupe de bani (65% dintre bărbaţi vs 56% dintre femei), femeile sunt mai preocupate decât bărbaţii de cum să se descurce din salariu (15% vs doar 11% dintre bărbaţi). Cei mai mulţi bărbaţi (28%) au puse economii deoparte pentru perioade mai grele, în timp ce acelaşi procent de femei declară că nu au economii. (D. Ivan)

Dacă ar rămâne fără loc de muncă sau fără principala sursă de venit, bărbaţilor le-ar ajunge mai mult banii (25% peste 9 luni, 23% între 3-5 luni), în timp ce femeilor le-ar ajunge banii sub o lună (39%) sau 1-2 luni (29%).

 

×
Subiecte în articol: femei preocupate economisire