x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fiecare angajat Goldman Sachs ar putea câştiga, în medie, un milion de dolari în 2009

Fiecare angajat Goldman Sachs ar putea câştiga, în medie, un milion de dolari în 2009

14 Iul 2009   •   00:00

Fiecare dintre cei aproape 30.000 de angajaţi ai Goldman Sachs ar putea fi plătit, în medie, cu un milion de dolari în 2009, banca primind, anul trecut, un ajutor de stat de zece miliarde de dolari.

În trimestrul al doilea, Goldman Sachs a pus deoparte, în medie, 226.156 de dolari pentru fiecare angajat, comparativ cu 129.200 de dolari în perioada similară din 2008. Anualizat, venitul mediu al unui angajat Goldman Sachs ajunge la 904.624 dolari.

Grupul financiar a alocat în perioada aprilie-iunie 6,65 miliarde de dolari pentru plata angajaţilor, în creştere cu 47% faţă de trimestrul al doilea al anului trecut. Numărul anagajaţilor la sfârşitul lunii iunie a fost de 29.400, mai mic cu 16% comparativ cu iunie 2008.

Banca americană a raportat o creştere de 33% a profitului în trimestrul al doilea, la 2,7 miliarde de dolari.

Fondurile alocate pentru angajaţi includ salariile, primele estimate pentru sfârşitul anului, bonusurile constând în pachete de acţiuni, dar şi alte beneficii.

Venitul mediu de aproximativ un milion de dolari pentru fiecare angajat va cauza, probabil nemulţumirea populaţiei, având în vedere creşterea şomajului, întrucât Goldman Sachs a beneficiat de mai multe programe de sprijin din partea statului american, precizează Reuters.

Banca a primit zece miliarde de dolari de la statul american, din fondul de 700 de miliarde de dolari destinat stabilizării sectorului financiar, însă a restituit împrumutul.
Mediafax

×
Subiecte în articol: economic dolari goldman sachs