x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Finantare de stat la Saint-Gobain

Finantare de stat la Saint-Gobain

13 Oct 2004   •   00:00

Statul va suporta costul lucrarilor de alimentare cu electricitate a fabricii Saint-Gobain de la Calarasi. Fondurile de circa 2,7 milioane euro urmeaza sa fie asigurate din creditele contractate in acest scop de Electrica, au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Economiei.

INVESTITIE. Grupul industrial francez Saint-Gobain va investi circa 100 milioane euro pentru construirea unei fabrici de geamuri destinate sectorului constructiilor, startul productiei fiind planificat pentru anul 2006. Potrivit surselor citate, investitorul francez a solicitat ca lucrarile de alimentare cu energie electrica sa fie realizate pe cheltuiala partii romane. In iunie 2003, Guvernul a autorizat Electrica, printr-o hotarare, sa contracteze unul sau mai multe imprumuturi interne ori externe in limita a 200 milioane dolari, pentru finantarea lucrarilor de electrificare rurala si urbana, precum si pentru unele proiecte de investitii aprobate de Executiv.

VALOARE. Proiectul Saint-Gobain va fi inclus avand in vedere valoarea ridicata a investitiei si faptul ca fabrica permite crearea a 200 noi locuri de munca directe si a 3.000 locuri de munca indirecte, au afirmat sursele mentionate. Lucrarile se vor realiza prin marirea capacitatii de distributie a retelelor electrice din zona Calarasi.

Saint-Gobain este unul dintre cei mai mari producatori de sticla-geam din lume, desfasurind activitati in peste 40 tari. In 2003, grupul a inregistrat la nivel mondial o cifra de afaceri de aproape 29,6 miliarde euro si un profit net de peste un miliard de euro.

×
Subiecte în articol: economic