x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Finantare prin Bursa

Finantare prin Bursa

15 Mar 2005   •   00:00

Transelectrica va finanta cel mai recent contract cu General Electric cu banii obtinuti din oferta publica de actiuni pe care le va emite si vinde prin Bursa de Valori Bucuresti (BVB), potrivit directorului general al Transelectrica, Ion Merfu.

Ieri, cele doua companii au semnat contractul "la cheie" de 9,6 milioane de euro pentru retehnologizarea statiei electrice de 400 de kV de la Cernavoda. Investitia trebuie sa fie gata in 18 luni, pentru a prelua energia ce va fi produsa de Unitatea 2 a Centralei nucleare. General Electric (GE) mai are doua contracte cu Transelectrica, valoarea totala a investitiilor acesteia realizate cu colosul american ridicandu-se la 17 milioane de euro.

OFERTA DE ACTIUNI. Referitor la oferta de actiuni Transelectrica, Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului, a anuntat ca pana la 31 martie se va semna contractul de intermediere cu casa de brokeraj castigatoare a licitatiei. Aceasta va pregati documentatia de prezentare a companiei potentialilor investitori. Apoi se va dimensiona oferta. Valoarea nominala a unei actiuni Transelectrica este de 100.000 de lei, dar pretul de vanzare va depasi 150.000 de lei, potrivit asteptarilor unor surse apropiate Transelectrica. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic