x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Finanţele au luat un miliard de euro

Finanţele au luat un miliard de euro

de Adrian Stoica    |    14 Oct 2017   •   09:29
Finanţele au luat un miliard de euro

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut marţi pe pieţele internaţionale obligaţiuni denominate în euro cu o maturitate de 10 ani în valoare de un miliard de euro, conform unui comunicat de presă al instituţiei transmis ieri.

Randamentul a fost 2,16%, cererea totală fiind mai mare de 2,7 ori decât oferta. Distribuţia geografică a fost următoarea: România (18%), UK (17%), Centrul şi Estul Europei (17%), Germania/Austria (14%), Franţa/Benelux (10%), Italia (6%), Elveţia (5%), SUA (4%), Scandinavia (3%) şi alte ţări (6%). Băncile care au realizat intermedierea emisiunii au fost Barclays Bank PLC, Citigroup Global Markets Limited, Erste Group Bank AG, Societe Generale şi ING Bank NV. Aceasta este a doua ieşire pe pieţele externe a României din acest an, după ce, în aprilie, Ministerul Finanţelor Publice a atras 1,75 miliarde de euro printr-o emisiune de euro-obligaţiuni în două tranşe.

Nivelul cererii şi randamentul obţinut în urma emisiunii de euro-obligaţiuni de un miliard de euro realizată marţi confirmă încrederea mediilor investiţionale în economia românească şi în perspectiva acesteia.

Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor Publice

Obligaţiunile lansate au fost compărate în proporţie de 63% de către managerii de fonduri, ei fiind urmaţi de bănci comerciale şi bănci private (24%), fonduri de pensii şi societăţi de asigurare (9%) şi bănci centrale şi instituţii oficiale (4%)

 

 


 

×
Subiecte în articol: Ministerul Finanţelor Publice