x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Finantele imprumuta 50 milioane $

Finantele imprumuta 50 milioane $

31 Mar 2004   •   00:00

Ministerul Finantelor Publice va scoate la vanzare, la 13 aprilie, o emisiune de titluri de stat in valuta, in valoare de 50 de milioane de dolari, cu scadenta la un an.

La licitatie pot participa bancile autorizate ca intermediari pe piata titlurilor de stat, care pot depune oferte in contul propriu sau in contul clientilor lor, persoane fizice sau juridice romăne si straine. In primul semestru al acestui an, Romănia va lansa pe pietele internationale o emisiune de obligatiuni in valoare de cel putin 600 de milioane de euro. Cea mai recenta emisiune de titluri de stat in valuta, din luna septembrie a anului trecut, a fost denominata in euro si a avut o maturitate de un an. Statul a vandut atunci titluri de 68,6 milioane euro, dintr-un total programat de 200 de milioane de euro, la o dobanda de 4%.

Anul trecut, Ministerul Finantelor a mai vandut pe piata interna trei emisiuni de titluri de stat in dolari. Prima dintre acestea a avut loc in luna aprilie si a avut o maturitate de trei ani. Finantele au acceptat sa plateasca o dobanda maxima de 4,5% si au vandut titluri de 55 milioane dolari. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: economic