x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Finanţele refuză să se împrumute mai scump

Finanţele refuză să se împrumute mai scump

de Daniela Ivan    |    13 Oct 2017   •   14:43
Finanţele refuză să se împrumute mai scump

Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat ieri până la 1,82%, nivel neatins din 11 noiembrie 2014. În ciuda eforturilor BNR, Robor va rămâne în următoarele trei luni în zona în care se află acum, iar o scădere va avea loc abia din ianuarie, a declarat  Dorin Badea, director la Eximbank.

Banca Națională a României (BNR) a injectat, marți, 4,12 miliarde de lei, în piață, printr-o nouă operațiune repo, iar pe 3 octombrie, banca centrală împrumutase băncile comerciale cu 9,3 miliarde de lei.

Creşterea Robor a blocat şi împrumuturile pe care statul a vrut să le ia în această săptămână de la bănci prin intermediul titlurilor de stat.

Ministerul Finanţelor a respins ieri toate ofertele băncilor primite în cadrul licitaţiei pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discont pe 12 luni, prin care intenţiona să atragă 600 de milioane de lei. Este a treia licitaţie succesivă la care Ministerul Finanţelor respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise, considerându-le la un nivel neacceptabil al randamentului.

×
Subiecte în articol: Indicele Robor