x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Firma care valorează cât OPT ROMÂNII. Vezi despre ce gigant este vorba

Firma care valorează cât OPT ROMÂNII. Vezi despre ce gigant este vorba

03 Apr 2012   •   15:05
Firma care valorează cât OPT ROMÂNII. Vezi despre ce gigant este vorba

Valoarea de piata a companiei americane Apple va ajunge la 934 miliarde de dolari in urmatoarele 12 luni, cu peste 60 la suta mai mult fata de nivelul actual. In conditiile in care PIB-ul Romaniei este cifrat undeva la 120 de miliarde de dolari, se poate spune ca valoarea de piata a gigantului infiintat de regretatul Steve Jobs este echivalenta cu de aproape opt ori PIB-ul autohton!

Cresterea va fi generata de extinderea Apple in China si de lansarea produselor TV, conform Digi24.

Analistul Brian White de la Topeka Capital Markets estimeaza ca pretul actiunilor va creste in urmatoarele 12 luni, ajungand la 1.001 dolari

Actiunile companiei au crescut de la inceputul acestui an cu 53%, depasind in martie pentru prima data pragul de 600 de dolari. Titlurile au inchis luni la New York la 618,63 dolari, in urcare cu 3,2%.

La acest pret, valoarea de piata a Apple este de 576,8 miliarde de dolari, cu mult peste cea a grupului petrolier Exxon Mobil, a doua mare companie din lume, de 410,4 miliarde de dolari.

White anticipeaza ca China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila din China, va introduce in acest an in oferta iPhone-ul, deschizand o noua piata pentru Apple, cu milioane, daca nu chiar zeci de milioane de potentiali clienti. Analistul considera ca managementul Apple ar trebui sa stabileasca drept obiectiv atingerea unor venituri de 1.000 miliarde de dolari pe an, cu sanse de reusita in urmatorii zece ani.

×
Subiecte în articol: Apple Steve Jobs actiuni apple