x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Firmele deschid uşile pentru muncitorii străini

Firmele deschid uşile pentru muncitorii străini

de Valentin Gros1    |    01 Apr 2019   •   09:49
Firmele deschid uşile pentru muncitorii străini
Sursa foto: Zoonar RF/Getty Images/Zoonar RF

Criza de personal determină tot mai multe companii, în special din construcții, industria prelucrătoare, retail și servicii, să se îndrepte spre atragerea muncitorilor străini.

Decizia Guvernului privind atragerea unui contingent de 20.000 de muncitori străini în România în 2019, cu 5.000 mai mulți față de anul 2018, reprezintă o soluție pentru economia românească, afirmă majoritatea celor chestionați într-un barometru de opinie realizat de compania de consultanţă Frames.

74% din cei chestionați s-au declarat de acord cu decizia autorităţilor, 12% au respins această soluție, iar restul nu au oferit un răspuns.

Întrebați care sunt domeniile în care muncitorii străini pot avea un cuvânt de spus, 67% dintre subiecţi au indicat construcțiile, 54% - industria prelucrătoare, 47% au amintit de sectorul HORECA iar 43% - sectorul serviciilor.

Barometrul a fost realizat în perioada 9-23 martie 2019, pe un eșantion de 250 de oameni de afaceri, manageri din companii, responsabili HR, angajați. 

 

62% dintre respondenţi au declarat că sunt dispuși să angajeze forță de muncă din străinătate, dacă vor avea această oportunitate, pentru a suplini criza de forță de muncă din sectoarele aflate în creştere

×