x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Firmele din turism, în impas total

Firmele din turism, în impas total

de Dan Straut    |    18 Mar 2020   •   17:30
Firmele din turism, în impas total

Un sondaj de opinie efectuat în rândurile proprietarilor de hoteluri, restaurante și cafenele (sectorul HoReCa) arată că unitățile de profil au ajuns în impas, peste 60% din respondenți având scăderi drastice ale vânzărilor.

„Rezultatele prezintă situația dramatică în care se află numeroși antreprenori din industrie care solicită în acest moment să ne aliniem cu măsurile de urgență implementate deja de alte state europene afectate de pandemia COVID-19”, arată realizatorii sondajului, Horeca Insight, care au efectuat analiza în rândurile membrilor organizației patronale HORA.

La întrebarea „Credeți că veți închide afacerile în următoarea perioadă?”, 82,9% au răspuns afirmativ, menționând că aproximativ 25.000 de angajați ar intra astfel în șomaj. Toți respondenții au afirmat, în cadrul sondajului, că au nevoie de ajutor din partea autorităților pentru continuarea afacerilor.

Pentru atenuarea acestor efecte, reprezentanții patronatului solicită, între altele, acordarea posibilității de a trimite în șomaj tehnic cu plata a 75% din venituri și taxele aferente suportate de către stat, plata imediată a datoriilor statului către companii, amânarea ratelor către bănci și/sau societăți de leasing „fără consecințe pentru companii”, dar și alocarea de credite guvernamentale acordate rapid pentru nevoi de lichiditate, fără garanții, în condiții financiare preferențiale.

×