x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fiscul a publicat lista cu datornici

Fiscul a publicat lista cu datornici

de Daniela Ivan    |    08 Iun 2018   •   11:19
Fiscul a publicat lista cu datornici

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat ieri lista actulizată cu datornicii, care include peste 11.000 de persoane fizice cu datorii către stat, în general restanțele provin din impozitul pe venit, pensii, șomaj și sănătate.

Toate aceste persoane vor primi până la toamnă decizii de impunere de la ANAF pentru a-şi achita restanţele către stat. Pe listă se află cei care au datorii cumulate de minim 15.000 de lei, însă şi cei care nu se regăsesc în document pentru că au datorii mai mici vor fi obligaţi să-şi achite datoriile.

Fiscul publică mai multe liste de datornici, nu numai aferente persoanelor fizice, ci şi pentru firme. Mai exact, sunt afişate obligaţiile fiscale restante nominale totale care depăşesc următoarele plafoane:

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;

b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;

c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;

d) 15.000 lei, în cazul debitorilor persoane fizice, altele decât cele de la lit. c).

Deocamdată, lista pe care ANAF-ul a publicat-o pe site-ul său vizează doar datoriile persoanelor fizice mai mari de 15.000 de lei , cumulate în ultimii 5 ani.

Ministerul Finanţelor vrea să stimuleze achitarea restanţelor în cursul acestui an  anul acesta, a anunţat, marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

14 miliarde de lei sunt datoriile pe care le au toate persoanele fizice la Fisc şi pe care Finanţele vor să le recupereze. În acest sens, Ministerul pregăteşte un mecanism special de bonusuri pentru cei care-şi vor achita restanţele în acest an

 

 

×
Subiecte în articol: lista datornici fisc