x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Florin Cîțu, afirmanții alarmante despre deficitul bugetar

Florin Cîțu, afirmanții alarmante despre deficitul bugetar

09 Dec 2019   •   14:34
Florin Cîțu, afirmanții alarmante despre deficitul bugetar
Sursa foto: antena3

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat astăzi un document intern din data de 28 ianuarie 2019, care conține o notă de avertizare către fostul șef de la Finanțe, Eugen Teodorovici, prin care era atenționat asupra faptului că veniturile la buget erau supraestimate. Mai mult, acesta ar fi știut despre deficitul de 4% din PIB încă din aprilie.

„Din 28 ianuarie Eugen Teodorovici știa foarte bine că  s-ar putea să aibă veniturile supraestimare în buget. Nu s-a întâmplat. În aprilie au apărut primele semne serioase tot într-o notă internă, iar aici lucrurile devin serioase. În aprilie 2019 ministrul Finanțelor știa că are o estimare deficit 4% din PIB. I se spunea că trebuie să ia măsuri suplimentare, nu a făcut acest lucru. În iunie continuă  deteriorarea execuției bugetare și a situației veniturilor, iar aici apare un alt avestisment”, a declarat Cîțu.

Florin Cîțu a subliniat faptul că fostul guvern PSD a știut de la începutul anului că fără măsuri suplimentare deficitul ajunge la 4% la sfârșitul anului.

„Au mințit în Parlamentul României și au ascuns această informație. Tot ceea ce noi prezentăm astăzi era știut de cei din Guvernul PSD. Puteau salva această situație la începutul anului. Totul a fost premidat. Au pus mai presus de interesul României, interesul personal”, a precizat actualul ministru al Finanțelor.

antena3

×
Subiecte în articol: florin citu