x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Florin Georgescu, de neclintit: lasă finanţelele guvernamentale pentru postul de la BNR

Florin Georgescu, de neclintit: lasă finanţelele guvernamentale pentru postul de la BNR

11 Dec 2012   •   19:53
Florin Georgescu, de neclintit: lasă finanţelele guvernamentale pentru postul de la BNR
Sursa foto: Intact Images

Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu va reveni la Banca Naţională a României la finalul mandatului pe care îl are în Guvernul Ponta, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Acesta a răspuns după ce primul-ministru a fost întrebat dacă îl va mai propune pe Florin Georgescu pentru postul de ministru al Finanţelor în viitorul Executiv. Ponta a răspuns şi el acestei întrebări, spunând că îi va propune lui Georgescu acest post, dar că ştie că va fi refuzat.

Florin Georgescu a părăsit postul de prim-viceguvernator al BNR în luna mai pentru a prelua postul de ministru al Finanţelor în Guvernul USL, premierul Ponta anunţând atunci că acesta va reveni în luna decembrie la banca centrală.

Pe de altă parte, numele lui Florin Georgescu a fost vehiculat în presă ca posibil viitor preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Chestionat marţi asupra acestei ipoteze, premierul a răspuns doar că acesta nu va mai conduce Ministerul Finanţelor în viitorul guvern deoarece doreşte să lucreze din nou ca prim-viceguvernator al Băncii Naţionale.

De asemenea, întrebat dacă la cele trei autorităţi actuale, CNVM, CSA şi CSSPP, nu vor fi înlocuiţi şefii numiţi în perioada fostului guvern de către o persoană numită acum de noua majoritate parlamentară, premierul a răspuns că ar fi greşit să se creadă că "guvernatorul Isărescu ar dori să pună" la conducerea noii structuri o persoană din cadrul USL.

×