x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FMI, aşteptat cu cifre colorate

FMI, aşteptat cu cifre colorate

de Daniela Ivan    |    14 Mar 2018   •   15:36
FMI, aşteptat cu cifre colorate

Nivelul deficitului bugetar şi structura creşterii economice s-au numărat printre subiectele discutate de membrii Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, prezentă în aceste zile la Bucureşti.

Parlamentarii din Comisie s-au pregătit serios pentru întâlnirea cu cei de la FMI."Au fost prezentate tot felul de grafice colorate (...) prin care nici mai mult nici mai puţin le spuneau reprezentanţilor FMI cum au crescut investiţiile în 2017 faţă de 2016 de parcă vorbeau cu oameni care nu au niciun fel de noţiune legat de ce se întâmplă în economie ”, a spus Dan Vîlceanu, membru al PNL. Parlamentarii opoziţiei au subliniat faptul că FMI a atras atenţia asupra structurii creşterii economice, însă parlamentarii puterii s-au declarat mulţumiţi de discuţii. "Au fost discuţii interesante. Ei ne-au prezentat îngrijorările lor. Ne-au şi felicitat pentru creşterea economică”, a declarat preşedintelui Comisiei, Marius-Constantin Budăi.

România nu mai are în derulare un acord de finanţare cu FMI, însă instituţia de la Washington  evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza Articolul IV

×
Subiecte în articol: FMI cresteri economice