x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FMI cere reintroducerea distribuţiilor Electrica pe lista privatizărilor

FMI cere reintroducerea distribuţiilor Electrica pe lista privatizărilor

de Daniel Ionaşcu    |    01 Feb 2012   •   11:09

Fondul Monetar International (FMI) a insistat din nou ca autoritatile romane sa puna ultimele trei distributii de energie electrica pe lista companiilor care se vor privatiza majoritar, au declarat pentru Jurnalul National surse apropiate negocierilor.

"Au incercat saptamana trecuta, a fost un meci mare cu ei. Au dorit sa bage din nou distributiile la privatizare si au motivat ca au mandat sa repuna problema pe tapet. Ministerul Economiei a argumentat ca n-a luat niciun euro euro dividende din privatizarile de pana acum iar societatile au importat echipamentele folosite in loc sa dezvolte industria noastra nationala", au aratat sursele.

Ulterior, expertii FMI au anuntat ca se duc cu "mandatul" la Guvern dupa care n-au mai revenit cu cererea. Privatizarea distributiilor de energie electrica detinute de statul roman, respectiv, Muntenia Nord, Transilvania Nord si Transilvania Sud a fost in noiembrie 2011 motivul primei razmerite a autoritatilor impotriva delegatiei FMI condusa de Jeffrey Franks. Autoritatile romane au obtinut atunci scoaterea distributiilor de pe listele de privatizare, incluzand in schimb Electrica Furnizare - care a luat fiinta din fuziunea tuturor filialelor Electrica de furnizare si a Complexului Energetic Oltenia - ce va lua fiinta din combinarea complexurilor Rovinari, Turceni si Craiova cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

Ministerul Economiei a prezentat un proiect de act normativ prin care Electrica va lista la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cate 15% din cele trei distributii.

×
Subiecte în articol: FMI privatizare electrica