x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Forbes: Bill Gates, de 19 ani cel mai bogat american. Eşecul Facebook i-a dat lui Zuckerberg o "gaură" de 8 miliarde de dolari

Forbes: Bill Gates, de 19 ani cel mai bogat american. Eşecul Facebook i-a dat lui Zuckerberg o "gaură" de 8 miliarde de dolari

19 Sep 2012   •   17:55
Forbes: Bill Gates, de 19 ani cel mai bogat american. Eşecul Facebook i-a dat lui Zuckerberg o "gaură" de 8 miliarde de dolari

Revista Forbes a dat publicitatii, miercuri, Top 400 al celor mai bogati americani, un clasament condus, pentru al 19-lea an consecutiv de Bill Gates.

Astfel, co-fondatorul Microsoft ramane cel mai bogat american, cu o avere de 66 miliarde dolari, 7 mai mult decat anul trecut, in timp ce fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg a pierdut aproape jumatate din avere, 8 miliarde dolari.

Warren Buffet s-a clasat din nou pe pozitia a doua, cu 46 miliarde de dolari, in timp ce co-fondatorul Oracle, Larry Ellison, ramane al treilea cu 41 miliarde de dolari. Pe pozitia a patra se afla, la egalitate, fratii Charles si David Koch, coproprietarii conglomeratului Koch Industries, cu cate 31 miliarde de dolari.

Bogatii Americii au devenit in 2012 si mai bogati. Potrivit Forbes, averea a 241 din cei 400 de miliardari a crescut, in timp ce doar in 66 de cazuri s-au inregistrat scaderi.

La cresterea marilor averi au contribuit avansul burselor, revenirea pietei imobiliare si a celei de arta.

Doi dintre membrii familiei Walton, fondatorii Wal-Mart, au intrat in top 10, detronandu-i pe George Soros, respectiv pe fondatorul Las Vegas Sands, Sheldon Adelson.

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, inchide top 10, cu 25 de miliarde de dolari, avere produsa, in mare parte, gratie, firmei de servicii de informatii financiare care ii poarta numele.

Pierderile cele mai insemnate au fost suferite de mogulii retelelor de socializare. Astfel, co-fondatorul Zynga si cel al Groupon, Mark Pincus, respectiv Eric Lefkofsky au iesit complet din Top 400, in timp ce parintele Facebook, Mark Zuckerberg, a suferit cel mai mare esec.

Fiasco provocat de oferta publica initiala a Facebook, din luna mai, a dus la o cadere brutala a valorii de piata a actiunilor principalului activ al lui Zuckerberg, care a pierdut astfel 8,1 din cele 17,5 miliarde de dolari.

Anul acesta, in Top 400 Forbes al celor mai bogati americani au intrat s-au consemnat 20 de "new entry", averea minima a fiecaruia dntre acestia fiind de 1,1 miliarde de dolari.

×