x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Incendiu la una dintre uzinele Ford din SUA

Incendiu la una dintre uzinele Ford din SUA

10 Mai 2018   •   07:47
Incendiu la una dintre uzinele Ford din SUA

Ford a anunţat că a oprit la două fabrici din SUA producţia unora dintre cele mai profitabile modele, camionetele F-150 şi Super Duty, din cauza unui incendiu produs la uzina unui furnizor de componente auto. Producţia camionetei F-150 la cea de-a treia fabrică Ford din Dearborn, Michigan, ar putea fi de asemenea oprită.

 

Încă nu se ştie cât va dura întreruperea producţiei, iar Ford nu a specificat despre ce componente este vorba. Săptămâna trecută a avut loc un incendiu la o fabrică din Eaton Rapids, Michigan, operată de Meridian Lightweight Technologies, ceea ce a dus la întreruperea producţiei unor componente folosite la camionetele Ford.

F-150 este cel mai bine vândut model din SUA, iar Super Duty este unul dintre cele mai profitabile vehicule ale Ford. O întrerupere de două săptămâni a producţiei modelului F-150 ar putea reduce cu 310 milioane de dolari profitul Ford din trimestrul doi, a avertizat analistul Joseph Amaturo de la Buck Research.

Vehiculele Ford importate sunt ţinute în porturile din China, pe fondul tensiunilor comerciale dintre Beijing şi Washington. In opinia experţilor, măsura este un răspuns al Beijingului la recentele solicitări comerciale ale americanilor. "Într-o situaţie în care tensiunile comerciale sunt crescute, China va aplica orice reglementare posibilă", a apreciat Even Rogers Pay, analist la firma de consultanţă China Policy.

Vehiculele Ford, inclusiv modelul premium Lincoln, înregistrează întârzieri neobişnuite la vamă, oficialii solicitând verificări tehnice suplimentare. Sunt afectate şi unele modele ale companiilor auto germane BMW şi Daimler produse în SUA, susţin sursele. China este cea mai mare piaţă auto din lume, în urma SUA. AGERPRES

×