x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FORT: Lucrările de infrastructură trebuie bine semnalizate şi executate doar noaptea

FORT: Lucrările de infrastructură trebuie bine semnalizate şi executate doar noaptea

24 Sep 2010   •   00:00

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) cere Poliţiei Rutiere să penalizeze orice lucrare de infrastructură executată fără semnalizare şi presemnalizare corespunzătoare şi să nu mai avizeze decât executarea acestor lucrări pe timp de noapte.

Transportatorii solicită totodată Companiei de Drumuri penalizarea tuturor "firmelor şmechere" care au executat "lucrări de mântuială" la drumuri, statul să fie despăgubit pentru proiectele prost executate şi companiile să fie chemate în judecată.

De asemenea, refacerea respectivelor lucrări trebuie să ţină cont de norme elementare privind siguranţa traficului.
FORT oferă ca exemplu compania portugheză Lena, care reface pentru a treia oara rosturile de dilataţie ale celor două pasarele din Băneasa.

Potrivit sursei citate, lucrările care se execută de aproximativ o lună "sfidează orice normă în ceea ce priveşte siguranţa traficului", reprezentând un pericol pentru autovehiculele care se deplasează în zonă.

"România este singura ţară unde presemnalizarea unor astfel de lucrări nu există, şoferii trezindu-se în faţă cu panouri ce înconjoară guri de canal, printre care trebuie să facă slalom de pe banda 1 pe banda 3 sau invers. Cum poate Poliţia Rutieră să avizeze aceste monstruozităţi şi de ce CNADNR nu reacţionează în acest sens?!", se arată în comunicat.

Federaţia mai solicită tragerea la răspundere a celor responsabili de recepţia acestor lucrări, "oameni care, prin neprofesionalismul lor, provoacă pierderi uriaşe atât participanţilor la trafic, cât şi bugetului de stat".

"Suntem convinşi că în ţara «de baştină» compania Lena nu-şi permite asemenea monstruozităţi. Ne-am săturat ca pe banii noştri să fim trataţi ca o ţară bananieră. La cât au costat cele două pasarele, este absurd ca în fiecare an de la aşa-zisa finalizare a lucrărilor să se intervină cu reparaţii", se mai arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: economic