x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fondul Proprietatea nu o mai vrea pe Lulache la Nuclearelectrica

Fondul Proprietatea nu o mai vrea pe Lulache la Nuclearelectrica

de Adrian Stoica    |    23 Noi 2016   •   13:59
Fondul Proprietatea nu o mai vrea pe Lulache la Nuclearelectrica
Sursa foto: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO

Fondul Proprietatea, care deţine 9,09% din acţiunile Nuclearelectrica, se opune propunerii Consiliul de Administrație al companiei, supusă votului în AGA din 9 decembrie 2016 referitoare la reînnoirea mandatului membrilor Consiliului și a directorului general, Daniela Lulache, pentru încă un mandat de patru ani.

Fondul subliniază că mandatul directorului general al Nuclearelectrica nu poate fi prelungit automat, conform legislației în vigoare, și solicită ca noul Consiliu, odată numit, să organizeze o procedură de selecție pentru această funcție. Fondul reclamă scăderea valorii de piață a companiei cu circa 60% de la listarea sa în 2013, ceea ce înseamnă pierderi de peste două miliarde de lei (453 mil. euro), scăderea profitabilităţii în perioada mandatului actualului Consiliu cu 65% între 2013 și 2015 în timp ce remunerația totală a membrilor conducerii executive și non-executive a crescut cu 46%, de la 4,49 la 6,59 milioane de lei etc.

Dacă acţionarii sunt de acord, indemnizația lunară fixă a Danielei Lulache, ca membru executiv al CA va fi de şase ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea din domeniu care este de circa 4.000 lei

 

×