x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Franklin Templeton a preluat administrarea Fondului Proprietatea

Franklin Templeton a preluat administrarea Fondului Proprietatea

29 Sep 2010   •   00:00

Franklin Templeton Investment Limited a devenit oficial, începând de astăzi, unicul administrator al Fondului Proprietatea, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a deciziilor AGA de la începutul lunii septembrie.

Pe data de 6 septembrie, acţionarii FP au aprobat numirea companiei Franklin Templeton Investment Management ca administrator unic al fondului, anunţă Mediafax.

Responsabilul Franklin Templeton pentru Fondul Proprietatea, Greg Konieczny, a declarat atunci că până la 22 decembrie trebuie depus la CNVM prospectul pentru listarea fondului la BVB. El estima că FP va fi listat cel mai târziu în februarie.

Totodată, preşedintele-director general al Franklin Templeton, Mark Mobius, a afirmat că Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa de Valori de la Londra la sfârşitul anului viitor.

Potrivit celor mai recente date obţinute de la Depozitarul Central, capital social subscris şi vărsat al Fondului Proprietatea este de 13,77 miliarde de lei, fiind deţinut de 4.437 de acţionari. Cel mai mare acţionar este Ministerul Finanţelor, cu aproape 44,7% din capital.

Persoanele fizice controlează 5,39 miliarde de acţiuni, ceea ce reprezintă 39,15% din capitalul social, iar restul acţiunilor, reprezentând 16,13% din capital, sunt deţinute de companii.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură.

×
Subiecte în articol: economic