x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Frunza, promovată de un SRL obscur. Vezi cât a costat standul României de la Târgul de Turism de la Londra

Frunza, promovată de un SRL obscur. Vezi cât a costat standul României de la Târgul de Turism de la Londra

de Elena Stan    |    Vali Blanaru    |    29 Noi 2011   •   21:00
Frunza, promovată de un SRL obscur.  Vezi cât a costat standul României de la Târgul de Turism de la Londra

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, se face remarcat prin contractele incheiate cu "firme de apartament". Dupa ce Europlus Computers, SRL-ul lui Rudel Obreja, a organizat Gala Bute in care sportivul roman si-a aparat centura in fata lui Jean Paul Mandy, MDRT a incheiat un nou contract cu un SRL pe care l-a scos din anonimat.

Romania a participat in perioada 7-10 noiembrie la Targul International de Turism "World Travel Market" de la Londra, cel mai mare eveniment de profil. Daca Ministrul Elena Udrea a dat o lovitura de imagine in urma intalnirii cu printul Charles, nu acelasi lucru se poate spune despre firmele care au participat la targ. Standul Romaniei a fost cel mai mic dintre cel al tarilor participante, iar in afara de intalnirile profesionale cu turoperatorii si agen­tiile de turism stabilite in prealabil de agentiile si hotelurile participante, publicul larg nu a fost interesat de oferta prezentata de romani. Nici nu e de mirare, daca tinem cont de faptul ca anul acesta au lipsit atractiile obisnuite: degustari de vin sau produse traditionale, spectacole de dans si muzica traditionala romaneasca.

Mic nu inseamna neaparat si ieftin. Standul Ministerului a fost amenajat si decorat de firma "911 Casa de print si productie SRL". Valoarea totala finala a contractului a fost de 584.627 de lei, potrivit anun­tului de atribuire postat pe Sistemul Elec­tronic de Achizitii Publice (SEAP). Cine e societatea care a castigat un contract de peste 135.000 de euro? SRL-ul 911 Casa de print si productie a fost infiintat in anul 2008 si are ca obiect de activitate "activitati ale agentiilor de publicitate". Firma a realizat in 2009 o cifra de afaceri in valoare de 51.663 de lei (12.000 de euro) si a obtinut un profit de 1.003 lei, potrivit informatiilor postate pe site ul Ministerului Finantelor. Ca si in cazul firmei Europlus Computers, detinuta de Obreja, firma 911 Casa de print si productie SRL nu are nici un angajat.

WTM este cel mai mare targ international adresat exclusiv profes­i­onis­tilor din domeniu, la care anul acesta au participat 4.890 de expozanti din 189 tari/regiuni, potrivit infor­ma­tiilor transmise, printr-un comunicat, de MDRT.

"Standul Romaniei la WTM este organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, actiunea fiind inclusa in programul anual de promovare a turismului romanesc si sustinut din fonduri europene alocate Romaniei in cadrul operatiunii de creare a unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica. Operatiunea se deruleaza prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 5, Domeniul Major de Interventie 5.3 "Promovarea poten­tia­lului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica", potrivit MDRT.

Standul Romaniei a avut 250 de metri patrati si a gazduit peste 30 de coexpozanti din domeniu: operatori si agentii de turism, hotelieri, transportatori, asociatii de promovare si reprezentanti ai autoritatilor publice locale.

In cadrul targului de turism de la Londra a fost lansat Ghidul Sta­tiunilor Balneoclimaterice, cu care autoritatile vor sa atraga aproximativ 1.000 de turisti englezi in primul an de la lansare. "Este bine daca reusim sa deschidem piata astfel incat 500-1.000 de britanici sa vi­na in Romania anul viitor, pentru tu­ris­mul balnear", a precizat seful Bi­rou­lui Roman de Turism de la Londra, Maria Iordache, potrivit Agerpres.

In medie, un turist britanic cheltuieste in Romania circa 600 de lire sterline. Pachetele turistice vandute in Marea Britanie costa intre 890 de lire si 1.300 de lire.

×
Subiecte în articol: frunză Elena Udrea brand turistic