x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Funcţionari publici in grevă de avertisment

Funcţionari publici in grevă de avertisment

de Catalin Pruteanu    |    27 Feb 2008   •   00:00

Peste 40.000 de salariaţi din administraţia publică vor intra mâine in grevă de avertisment gntre orele 8 şi 10, anunţă Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).



Peste 40.000 de salariaţi din administraţia publică vor intra mâine gn grevă de avertisment gntre orele 8 şi 10, anunţă Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de creşterile salariale acordate de către Guvern pentru acest an, care sunt sub rata prognozată a inflaţiei. FNSA solicită demisia ministrului Muncii Paul Păcuraru eliminarea regimului de incompatibilităţi, adoptarea unei legi de salarizare unitară a funcţionarilor publici a unei legi de salarizare a personalului contractual din administraţia publică.

în opinia Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA, la care FNSA este afiliată, prin neadoptarea unui sistem unitar de salarizare "se continuă practica unor acte normative guvernamentale care vizează segmente ale sectorului bugetar şi care accentuează dezordinea, inechităţile din sistem şi lipsa de transparenţă. Se perpetuează un sistem de salarizare deformat de o multitudine de sporuri, care ţine cont de apartenenţa la o anumită instituţie centrală şi nu de complexitatea şi calitatea activităţii”. În opinia Cartel ALFA salariul de încadrare trebuie să reprezinte cel puţin 80% din veniturile salariale ale angajaţilor din sectorul bugetar, iar sporurile să nu depăşească 20%.

×
Subiecte în articol: economic