x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fuziune - Mittal Steel vrea sa cumpere Arcelor

Fuziune - Mittal Steel vrea sa cumpere Arcelor

de Elena Stan    |    30 Ian 2006   •   00:00

Mittal Steel, cel mai mare producator mondial de otel, a oferit 18,6 miliarde de euro pentru preluarea Arcelor. "Tranzactia reprezinta un pas spre consolidarea industriei otelului, masura care a fost dorita atat de Arcelor, cat si de noi", a declarat directorul executiv al Mittal Steel, Lakshmi Mittal.

Fuziunea dintre cele doua companii nu va avea ca efect inchiderea unor combinate din interiorul acestora. "Nu vad necesitatea de a inchide unitati ca urmare a acestei tranzactii, deoarece activele celor doua companii sunt complementare", a declarat Aditya Mittal, directorul financiar al grupului Arcelor.

TRANZACTIE. Numele sub care va functiona noua companie, ce va reuni primii doi producatori de otel din lume, nu a fost inca stabilit, iar sediul central va fi la Luxemburg. Cei doi oficiali ai Mittal Steel au aratat ca tranzactia este una din care ambele parti vor avea de castigat, iar Arcelor va avea acces pe piete in care nu are inca o pozitie consolidata, printre care si Europa de Est.

La noi in tara, Mittal Steel este prezent din anul 2001, cand grupul LNM a preluat de la stat 92% din actiunile Sidex Galati. De la acea data, grupul a mai achizitionat o serie de companii de profil, Mittal Steel Iasi, Mittal Steel Hunedoara si Mittal Steel Roman.

×
Subiecte în articol: economic mittal steel mittal steel