x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gabriel Biris: "Nu scădeţi TVA!"

Gabriel Biris: "Nu scădeţi TVA!"

08 Feb 2018   •   11:04
Gabriel Biris: "Nu scădeţi TVA!"

Hoţii fac miliarde pe seama lipsei de informatizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), iar noi cerem să se implementeze sistemele informatice promise în Programul de guvernare, a declarat, joi, Gabriel Biriş, partener Biris&Goran, într-o conferinţă organizată de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

 

"Dacă vorbim de informatizare, de introducerea calculatoarelor, de baze de date, vorbim de îmbogăţirea unor producători? Nu, vorbim de modernizare. Nu poţi să ai modernizare fără să ai informaţie, baze de date, instrumente moderne de analiză de risc şi de administrare. Cine se opune astăzi informatizării ANAF, susţine haosul din care se fac miliarde de către hoţi", a spus Biriş.

El a precizat că nu este nevoie de reducerea TVA, ci de folosirea acelor bani pentru investiţii.

"Noi spunem că nu avem nevoie de reducerea TVA. Avem nevoie de investiţii, cu banii ăştia să facem autostrăzi, şcoli. Analfabetismul copiilor noştri din şcoală este uriaş, trebuie plătiţi dascălii mai bine. Nu scădeţi TVA! Solicităm Guvernului să accelereze implementarea sistemelor informatice de care se face vorbire în Programul de guvernare. Ajunseseră să se laude în 2015 că un indicator că a scăzut evaziunea este faptul că a crescut consumul de hârtie pentru case de marcat. În 2015, ţara care e pe podium în ceea ce priveşte viteza de internet, noi ne lăudăm că au crescut vânzările de role de case de marcat", a afirmat Gabriel Biriş, citat de agerpres

×