x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gala Bute, organizată de firma lui Obreja.

Gala Bute, organizată de firma lui Obreja.

de Elena Stan    |    08 Iun 2011   •   21:00
Gala Bute, organizată de firma lui Obreja.

Firma presedintelui Federatiei Romane de Box va promova meciul Bute-Mendy, care se va disputa in data de 9 iulie la Romexpo. 'Europlus Computers SRL este societatea mea si are licentele si exclusivitatile pe aceasta gala. Federatia nu poate lua asta deoarece este vorba despre o gala de box profesionist. Nu exista in Romania un om sau o alta firma care sa se priceapa la asa ceva, la organizarea unei gale de box, mai bine decat mine. Ce am facut eu in ultimii sapte ani in acest domeniu nu au facut impreuna cei care au fost inaintea mea. Interbox are incredere in mine deoarece eu l-am dus pe Lucian Bute in Canada. Sunt singurul in care au incredere, iar firma mea are licenta de organizator de competitii sportive, are exclusivitate la WBC si IBF', ne-a declarat Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box.

Legat de banii pe care ii va incasa firma sa, Obreja a fost mai retinut. 'Nu va intereseaza cati bani va incasa firma mea pentru promovarea acestei gale. E posibil sa iau ceva, dar nu din sponsorizarile primite de la firmele de stat. Banii, nu stiu ce procent, firma mea ii va lua de la Federatia Romana de Box', a precizat Obreja.

Oficialul ne-a asigurat ca pentru organizarea acestei gale vor fi cheltuite mai mult de 4 milioane de euro. 'Cu siguranta costurile organizarii Galei de la Romexpo vor depasi 4 milioane de euro. Trebuie sa luati in considerare ca Lucian Bute nu poate castiga mai putin de 2 milioane de euro la un meci. Pe langa asta trebuie platit si adversarul, si transportul, si multe altele', a explicat Obreja. Pretul maxim al unui bilet la meciul dintre Lucian Bute si Jean Paul Mendy va fi de 150 de euro. 'Biletele vor fi puse in vanzare zilele acestea, poate chiar azi, iar pretul maxim de vanzare al unui bilet va fi de 150 de euro', a spus Obreja.
Gala 'Campion pentru Romania', in care Lucian Bute isi va apara titlul mondial in fata francezului Jean Paul Mendy va fi prezentata de cel mai cunoscut, dar si cel mai scump ringannouncer din lume, Michael Buffer. Acesta este cunoscut in toata lumea pentru celebra fraza 'Let’s get ready to rumble!', pe care o rosteste inaintea meciurilor. Obreja a declarat pentru GSP ca Elena Udrea, mi­nistrul Turismului, a dorit ca in cadrul Galei sa fie prezente cat mai multe celebritati.

Lista cu sponsori este inca deschisa
Rudel Obreja a tinut sa ne precizeze ca toate federatiile sportive de la noi din tara sunt finantate de stat. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa ne surprinda ca gala 'Campion pentru Romania' este sponsorizata de mai multe companii de stat. Pentru sponsorizarea acestui eveniment, Federatia a trimis 30 de invitatii atat la companii de stat, cat si la companii private. Trei dintre companiile de stat au si raspuns afirmativ cererii venite de la Federatie. Transelectrica va sponsoriza cu 150.000 de lei (40.000 euro), Transgaz va oferi 400.000 de lei (100.000 de euro), iar Hidroelectrica va veni cu 600.000 de lei (150.000 de euro). Federatia va primi un ajutor si de la Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care a semnat anul acesta un parteneriat cu pugilistul Lucian Bute legat de promovarea turismului romanesc. In acest sens, Ministerul Dezvoltarii va cumpara un pachet de publicitate la evenimentul organizat de Federatia Romana de Box. Acelasi lucru l-a facut si pe 20 martie, la ultimul meci al lui Bute din Canada, cand a alocat 75.000 de euro.

×
Subiecte în articol: economia