x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gazele naturale pentru agenţii economici se scumpesc cu 10%, de la 1 iulie

Gazele naturale pentru agenţii economici se scumpesc cu 10%, de la 1 iulie

24 Iun 2011   •   12:09
Gazele naturale pentru agenţii economici se scumpesc cu 10%, de la 1 iulie

Gazele naturale pentru agentii economici se scumpesc cu 10% incepand cu 1 iulie. Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a anuntat ca pretul gazelor naturale achitat de populatie si producatorii de energie termica ramane neschimbat pana la 1 iulie 2012.

"Comitetul de reglementare ANRE a aprobat mentinerea la nivelul actual a preturilor finale reglementate aferente consumatorilor casnici si producatorilor de energie termica, numai pentru cantitatea de gaze utilizata la producerea de energie termica, in centralele de cogenerare si in centralele termice, destinata consumului populatiei", se arata intr-un comunicat al Autoritatii, citat de Mediafax.

Totodata, pretul final reglementat al gazelor "creste in medie cu circa 10% pentru consumatorii non-casnici, cu exceptia producatorilor de energie termica, pentru cantitatea de gaze naturale utilizata la producerea de energie termica in centralele de cogenerare si in centralele termice care este destinata consumului populatiei, incepand cu 1 iulie 2011".

ANRE motiveaza decizia majorarii preturilor gazelor pentru sectorul industrial prin cresterea pretului gazului din import de la 290 dolari la 460 dolari pe 1.000 de metri cubi si de modificarea structurii amestecului de gaze care intra in componenta costului unitar al gazului (CUG).

×