x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gelu Tofan, dator văndut la bănci

Gelu Tofan, dator văndut la bănci

de Gabi Golea    |    26 Sep 2007   •   00:00
Gelu Tofan, dator văndut la bănci

Aparent, Gheorghe Tofan este un om de afaceri care incearcă revenirea in prim-plan prin reorganizări judiciare şi investiţii imobiliare. In fapt, Tofan este dator văndut, pentru că a luat un credit de 10.234.000 RON (aproape 3.200.000 de euro) de la Romexterra Bank la data de 26.08. 2005.

Imprumuturi



Aparent, Gheorghe Tofan este un om de afaceri care incearcă revenirea in prim-plan prin reorganizări judiciare şi investiţii imobiliare. In fapt, Tofan este dator văndut, pentru că a luat un credit de 10.234.000 RON (aproape 3.200.000 de euro) de la Romexterra Bank la data de 26.08. 2005. La această sumă se adaugă alte 131.000 RON pe care Tofan trebuie să le plătească drept onorariu executorului judecătoresc şi pentru cheltuielile de executare. Şi aceasta pentru că in martie 2007 datoria lui Tofan a ajuns pe masa executorului judecătoresc Dorina Gont, in urma refuzului repetat al lui Gheorghe Tofan de a-şi achita datoria. Alături de Tofan, pe biletul la ordin (facsimil) aparţinănd Tofan Grup prin care Romexterra Bank a acordat acest credit mai semnează şi Mariana Andrii, director general al Tofan Grup.

EXECUTARE SILITĂ. Pentru că Tofan a refuzat să plătească suma datorată, executorul judecătoresc a emis la 17 aprilie 2007 o adresă de poprire asupra acţiunilor pe care Tofan le avea la SC Rotras Internaţional Holding SA, din Bucureşti. Tofan deţine 27.191 de acţiuni la această societate, reprezentănd 2,7% din totalul acţiunilor, dar ele sunt acum sub acţiunea cererii de executare silită făcută de Romexterra Bank. Valoarea acestor acţiuni nu acoperă insă datoria pe care Tofan o are la bancă.

PENAL. Şi cum afaceristul işi falimentează periodic propriile firme pentru a le şterge datoriile şi a inşela bugetul de stat, banca nu are de unde să işi recupereze banii. Situaţia ar trebui să facă obiectul unui dosar penal, dar deocamdată Tofan a scăpat, ca de atătea ori, de urmărirea legii. Se pune insă intrebarea cum a reuşit Tofan să contracteze un asemenea imprumut, de 3,2 milioane de euro, de vreme ce majoritatea firmelor sale sunt falimentate?

×
Subiecte în articol: economic tofan