x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Germania, gata să discute dezechilibrele comerciale cu SUA

Germania, gata să discute dezechilibrele comerciale cu SUA

11 Iun 2018   •   11:08
Germania, gata să discute dezechilibrele comerciale cu SUA

Germania este dispusă să discute dezechilibrele comerciale globale pentru a rezolva disputa cu Statele Unite, care au impus Uniunii Europene taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu, a afirmat ministrul Economiei, Peter Altmaier.

 

"Este important ca europenii să acţioneze decisiv. În acest moment nu se întrevede o soluţie, cel puţin nu pe termen scurt", a declarat oficialul german, la postul public de radio Deutschlandfunk. Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a confirmat că intenţionează să adopte din iulie măsuri de retorsiune la decizia SUA de a impune taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu.

Majoritatea statelor membre sprijină planul Comisiei Europene (CE) de a impune taxe la unele produse importate din SUA, în valoare totală de aproximativ 2,8 miliarde de euro. "CE se aşteaptă să finalizeze înainte de sfârşitul lunii iunie procedura relevantă în coordonare cu statele membre, astfel încât noile taxe să fie aplicate din iulie", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil pentru uniunea energetică, Maros Sefcovic.

Acesta a apreciat că decizia SUA din 31 mai, de introducere a unor tarife de 25% la importurile de oţel şi de 10% la aluminiul importat, "a fost unilaterală şi ilegală" şi a necesitat răspunsul UE. Lista pregătită de Comisia Europeană include aproximativ 200 de produse importate din SUA, inclusiv bourbon, pastă de arahide, suc de portocale, precum şi oţel, îmbrăcăminte, vase de agrement, motociclete şi produse industriale. Ulterior, lista va putea fi extinsă.

Oficialii de la Bruxelles susţin că taxele au fost calibrate pentru a provoca SUA pagube economice echivalente cu cele suferite de UE din cauza impunerii taxelor vamale la importurile de oţel şi aluminiu. AGERPRES

×