x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Germania ia în calcul un eşec al Greciei în tentativa de a plica măsurile de austeritate

Germania ia în calcul un eşec al Greciei în tentativa de a plica măsurile de austeritate

09 Sep 2011   •   18:10
Germania ia în calcul un eşec al Greciei în tentativa de a plica măsurile de austeritate

Guvernul german, condus de Angela Merkel, pregateste un plan de rezerva pentru sustinerea bancilor germane in cazul in care Grecia nu reuseste sa indeplineasca toate conditiile pentru a obtine pachetul de sprijin financiar si intra in incetare de plati.

Conform Bloomberg, care citeaza trei oficiali din coalitia de guvernare de la Berlin, ramasi anonimi, bancile si societatile de asigurare din Germania risca sa piarda 50% din operatiunile cu obligatiuni grecesti, guvernul de la Atena nu va primi urmatoarea transa de imprumut.

Practic, existenta acestui Plan B confirma ingrijorarea Germaniei vizavi de esecul executivului elen in realizarea masurilor de austeritate bugetara.

“Grecia este pe muchie de cutit', ar fi afirmat ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, intr-o intalnire cu usile inchise, care a avut loc in urma cu doua zile, la Berlin. Oficial, intr-un discurs sustinut in Parlament, Schaueble a spus ca “daca guvernul de la Atena nu va pune in practica angajamentele asumate, ramane la latitudinea Greciei cum va obtine finantare fara ajutor din partea Zonei Euro'.

×