x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gheorghe Flutur s-a declarat jignit de retragerea fabricilor LaDorna din județ

Gheorghe Flutur s-a declarat jignit de retragerea fabricilor LaDorna din județ

06 Iul 2020   •   15:51
Gheorghe Flutur s-a declarat jignit de retragerea fabricilor LaDorna din județ

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat jignit de închiderea producției de lactate LaDorna din județ. Compania franceză Lactalis a decis închiderea fabricilor de la Floreni și Vatra Dornei. 

"Judeţul Suceava este cel mai mare producător de lapte din ţară şi orice problemă care apare în acest domeniu trebuie discutată cât mai repede. Se doreşte o întâlnire şi cu reprezentanţii Lactalis pentru a vedea problemele cu care se confruntă. Transferul producţiei de lactate LaDorna este văzut ca o jignire", a declarat Flutur.

El a solicitat MADR întâlniri de urgență pe această temă și a anunțat că un secretar de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, responsabil pe domeniul zootehnie şi industria alimentară, va fi prezent în judeţ şi va discuta cu furnizorii şi procesatorii din industria laptelui.

Preşedintele CJ Suceava a cerut Guvernului sprijin pentru repornitea mai multor unități de producție și înființarea altora noi, astfel încât laptele să fie procesat în judeţul Suceava. 

×
Subiecte în articol: gheorghe flutur ladorna lactate suceava