x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Grecii investesc în oamenii noştri

Grecii investesc în oamenii noştri

de Diana Scarlat    |    05 Noi 2011   •   21:00
Grecii investesc în oamenii noştri

Dr Dimitris Bakolas a pus piatra de temelie a proiectelor POSDRU in Romania, fiind autorul primului proiect de asistenta tehnica pentru implementarea proiectelor cu finantare FSE, si are incredere maxima in resursele noastre, atat umane, cat si naturale. 'Compania pe care o conduce asigura suport tehnic in peste 30 de tari si este intr-o continua extindere, dar Romania re­prezinta principala prioritate, spune Dimitris Bakolas, pre­sedintele companiei.

Compania grecesca a asiguat suport tehnic si consultanta penru programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) in ultimii patru ani si a acordat asistenta pentru insasi implementarea finantarii proiectelor FSE in Romania, un merit important in acest proces avandu-l liderul echipei, Paulo Pedroso, fostul ministru al Muncii din Portugalia, a carui experienta in implementarea proiectelor FSE a fost deosebit de importanta. 'Ro­ma­nia re­pre­zinta principala prioritate atat datorita apropierii culturale si geografice dintre tarile noastre, dar mai ales a faptului ca noi credem cu tarie in po­tentialul extraordinar al Ro­ma­niei, legat atat de resursele umane, cat si de cele naturale', declara Dimitris.

Firma pe care o conduce a inceput sa lucreze in Romania din anul 1999 iar acum consi­dera Romania ca pe o piata de nivel vest-european. 'Criza economica din aceasta perioada a mai incetinit ritmul de crestere economica a tarii, dar noi tot consideram piata romaneasca foarte atractiva: preturile sunt mici si pot fi gasite nenumarate oportunitati. Compania noastra isi sfatuieste clientii din Grecia sa ia in considerare posibilitatea de a investi in Romania iar in aceasta perioada, din cauza crizei economice care a afectat si tara noastra, oamenii de afa­ceri din Grecia iau din ce in ce mai in serios aceasta oportunitate', mai spune Dimitris.

Grecii isi iau in serios munca pentru Romania, subliniind ca programul de dezvoltare a resurselor umane este crucial pentru viitorul modernizarii si intaririi economiei romanesti, in timp ce banii veniti de la Fondul Social European (FSE) sunt foarte importanti si pot sustine eforturile Guvernului.

Dimitris mai atrage atentia si asupra faptului ca numai un sistem de monitorizare si evaluare eficient va conduce la o rata de absorbtie satisfacatoare a fondurilor europene. Chiar daca este atat de incantat de Ro­mania, Dimitris nu poate trece peste problemele pe care le-a in­tam­pinat, insa este hotarat sa conti­nue lucrul pe piata din Romania.

×