x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Grevă la Hidroelectrica

Grevă la Hidroelectrica

29 Oct 2009   •   00:00

Sindicaliştii din cadrul Hidroelectrica strâng semnături pentru declanşarea grevei, cerând Ministerului Economiei finalizarea negocierilor anuale referitoare la salarii şi condiţii de muncă, potrivit unui comunicat al Federaţiei "Univers".



Aceasta mai cere şi internalizarea societăţilor de servicii energetice, Hidroserv, în cadrul Hidroelectrica pentru reducerea costurilor şi îmbunătăţirea calităţii activităţilor de întreţinere şi mentenanţă. Recent, "Univers" a mai solicitat internalizarea serviciilor de mentenanţă desfăşurate de SMART în cadrul Transelectrica şi a Electrica Serv în cadrul Electrica. Pentru filialele Electrica Serv care activează în zonele unde distribuţiile Electrica au fost privatizate, sindicaliştii solicită organizarea acestora în societăţi.

O altă cerere este vânzarea către actualii şi foştii salariaţi a pachetului de 10% din acţiunile distribuţiilor privatizate cu grupurile CEZ, ENEL, E.ON.

FARĂ ELECTRA ŞI ENERGETICA
De asemenea, sindicaliştii sunt împotriva includerii Hidroelectrica şi Hidroserv în cele două companii naţionale integrate pe care Ministerul Economiei vrea să le înfiinţeze. Reprezentanţii Ministerului Economiei au aprobat, vineri, în adunările generale ale acţionarilor, fuziunea complexurilor energetice din Oltenia cu SNLO, Nuclearelectrica şi Hidroelectrica, în vederea înfiinţării uneia dintre cele două societăţi energetice naţionale. Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Economiei.

×
Subiecte în articol: energie