x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Grupul Feroviar Român, interesat de privatizarea reţelei de căi ferate din Grecia?

Grupul Feroviar Român, interesat de privatizarea reţelei de căi ferate din Grecia?

de Marina Constantinoiu    |    13 Apr 2012   •   14:36

Trei operatori feroviari europeni – inclusiv unul din Romania - sunt interesati de achizitionarea totala sau partiala a retelei de cai ferate din Grecia, care ar putea fi vanduta in cadrul acordurilor dintre Atena si organismele internationale care crediteaza Grecia, informeaza surse apropiate negocierilor, citate de agentia Reuters, preluata de 20minutes.fr.

Rusia ia in calcul cumpararea intregii retele feroviare grecesti si a operatorului grec Trainose, in timp ce Grupul Feroviar Roman (GFR), cea mai importanta companie feroviara privata din Romania, si-a exprimat, de asemenea, interesul cu privire la sectorul transportului feroviar de marfuri, afirma Reuters, care citeaza declaratiile a doi oficiali eleni cu rang inalt.

Tot Reuters mai adauga ca si compania franceza SNCF ar fi interesata de transportul de calatori si de marfa din aceasta tara, demarand procesul de evaluare financiara, dupa cum a declarat un oficial grec, care a luat parte la unele dintre reuniunile dedicate acestor discutii. Negocierile ar fi avut loc intre 2010 si finele lui 2011, la Atena si la Paris.

Totusi, un purtator de cuvant al SNCF de la Paris a declarat ca grupul francez nu este in cursa pentru achizitionarea Trainose, nici pentru o achizitionare a unui operator sau a unei linii feroviare din Grecia. Reuters precizeaza, de asemenea, ca nimeni din partea Grupului Feroviar Roman nu a putut fi contactat pentru moment pentru a oferi detalii. Un purtator de cuvant al Russian Railways a declarat ca discutiile au avut loc, intr-adevar, dar a notat ca Grecia nu a luat inca o decizie ferma in legatura cu acest dosar.

×