x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gură de oxigen pentru CFR SA: BERD i-a acordat un împrumut de 175 milioane de euro

Gură de oxigen pentru CFR SA: BERD i-a acordat un împrumut de 175 milioane de euro

28 Noi 2012   •   18:31
Gură de oxigen pentru CFR SA: BERD i-a acordat un împrumut de 175 milioane de euro
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a acordat un împrumut de 175 milioane de euro companiei CFR SA. Finanţarea va ajuta administratorul infrastructurii feroviare să-şi restructureze bilanţul şi va permite plata datoriilor curente.

Acoperirea datoriilor curente va elibera fonduri pentru investiţii şi lucrări de întreţinere, care vizează îmbunătăţirea calităţii reţelei feroviare, se arată într-un comunicat al băncii.

"Împrumutul, distribuit în două tranşe în funcţie de măsuri specifice de reformă, este parte a programului de restructurare pentru CFR, ce totalizează 1,2 miliarde euro. Acesta va sprijini în mod special reformele de guvernanţă corporativă, ce completează şi consolidează măsurile recomandate de FMI. De asemenea, banca va finanţa şi o analiză independentă a practicilor actuale ale operatorului feroviar şi va contribui la elaborarea unui plan de restructurare detaliat - un element cheie al reformelor sprijinite de BERD", se spune în comunicatul citat de Mediafax.

BERD a investit în modernizarea staţiilor de cale ferata în cinci mari oraşe din România, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Craiova şi Timişoara, şi a finanţat modernizarea distribuitorului de energie electrică al CFR, CFR Electrificare.

Banca a investit până în prezent aproximativ 500 milioane euro în sectorul transporturilor din România. De la începutul operaţiunilor în România, BERD a investit aproximativ 6 miliarde euro în peste 300 de proiecte din domeniile financiar, corporativ, infrastructură şi energie, mobilizând investiţii suplimentare de aproape 11 miliarde euro.

×
Subiecte în articol: imprumut berd cfr sa