x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul caută partener pentru construcţia Autostrăzii Târgu Neamț - Iași

Guvernul caută partener pentru construcţia Autostrăzii Târgu Neamț - Iași

31 Mai 2019   •   09:03
Guvernul caută partener pentru construcţia Autostrăzii Târgu Neamț - Iași

Comisia Națională de Strategie și Prognoză a lansat o procedură de achiziție publică competitivă cu negociere pentru construcţia Autostrazii Târgu Neamț - Iași, proiect care ar urma să fie realizat în parteneriat public-privat. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 3 iulie 2019. Prevăzută să aibă o lungime de 68 de kilometric, construcţie autostrăzii este estimată la circa un  miliard de euro, ceea ce înseamnă un cost de circa 14,7 milioane euro pe kilometru.

Conform studiului de fundamentare, perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 luni. Finanțarea obiectivului se va face în proporție de maxim 25% de către partenerul public și restul, de minimum 75%, de către partenerul privat. Durata contractului este de 30 de ani. Conform studiului de fundamentare, perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii va dura 48 luni.

Autoritatea contractantă precizează în anunţ faptul că ofertantul trebuie să demonstreze că a avut o cifra de afaceri medie anuală pe ultimii 3 ani (2016, 2017, 2018), de minimum 300 milioane de euro, fără TVA.

×
Subiecte în articol: investiţie