x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul cere acordul Chevron pentru desecretizarea contractului referitor la exploatarea gazelor de şist

Guvernul cere acordul Chevron pentru desecretizarea contractului referitor la exploatarea gazelor de şist

de Agerpres    |    11 Apr 2012   •   13:53
Guvernul cere acordul Chevron pentru desecretizarea contractului referitor la exploatarea gazelor de şist

Guvernul a solicitat companiei Chevron sa-si dea in scris acordul pentru desecretizarea contractului pe care l-a incheiat cu statul roman, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

"Pe plan intern, ANRM si-a facut propria evaluare in legatura cu desecretizarea contractului. in acest moment, din punctul nostru de vedere, al ANRM si al Guvernului, nu mai exista elemente care pot fi supuse unui secret de stat, deci ele pot fi date public, dar avand in vedere anumite constrangeri comerciale pe care le impune orice contract, am solicitat Chevron sa ne acorde scris acest acord de desecretizare", a anuntat Suciu.

Acesta a mai spus ca premierul Ungureanu a solicitat ANRM sa trimita catre Chevron o scrisoare in acest sens.

"Scrisoarea a fost trimisa pe 4 aprilie, inca nu avem niciun raspuns scris in legatura cu aceasta solicitare. Il asteptam. In momentul in care il avem, din punctul de vedere al secretului de stat nu mai este nicio problema si contractul si anexele vor fi publicate pe site-ul agentiei", a sustinut purtatorul de cuvant.

×