x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul împrumută primăriile pentru plata subvenţiilor restante către companiile de termoficare

Guvernul împrumută primăriile pentru plata subvenţiilor restante către companiile de termoficare

20 Mai 2019   •   21:05
Guvernul împrumută primăriile pentru plata subvenţiilor restante către companiile de termoficare

Guvernul a pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede că primăriile vor putea accesa împrumuturi în valoare de până la 700 milioane de lei pentru plata subvențiilor restante aferente furnizării energiei termice către populație. Astfel, penru a le ajuta, Guvernul va perite unităților administrativ-teritoriale să solicite contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului. Primăriile vor putea contracta împrumuturile numai cu avizul Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, şi numai dacă la data depunerii documentației nu prezintă restanțe la împrumuturile contractate anterior din venituri din privatizare.

Data limită pentru depunea documentelor în vederea contractării împrumutului este stabilită pentru 31 iulie 2019. Unitățile administrativ-teritoarele, beneficiare ale împrumuturilor, se vor asigura că subvențiile vor fi acordate operatorilor economici din sectorul termoficării în baza schemelor de ajutor de stat care respectă legislația în materie. Rambursarea împrumuturilor se va efectua în tranşe trimestriale, egale, începând cu trimestrul următor acordării acestora. Dobânda aferentă reprezintă un venit al bugetului Trezoreriei Statului, care se calculează lunar prin aplicarea ratei dobânzii la soldul împrumutului, începând cu luna acordării împrumutului, şi se plăteşte trimestrial, în suma cumulată până la zi. Pentru neplata la termen a ratelor scadente şi a dobânzilor de plătit la împrumutul acordat se calculează o dobândă, pentru fiecare zi de întârziere. Dobânda reprezintă venit al bugetului Trezoreriei Statului.

×
Subiecte în articol: acordare credit