x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul vrea să îngheţe pretul la carburanţi

Guvernul vrea să îngheţe pretul la carburanţi

de Daniela Ivan    |    13 Apr 2011   •   19:37
Guvernul vrea să îngheţe pretul la carburanţi

161047-emil-boc2.jpgCabinetul Boc ar vrea să îngheţe preţul la carburanţi, însă nu ştie dacă o astfel de posibilitate este legală. În acest context, premierul Emil Boc a cerut Consiliului Concurenţei să analizeze, împreună cu Departamentul pentru Afaceri Europene, dacă preţurile la carburanţi pot fi îngheţate în România. "Dacă răspunsul va fi pozitiv, vom găsi o soluţie", a spus Boc.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că instituţia va finaliza investigaţia pe piaţa carburanţilor până la jumătatea anului, după ce rezultatele raportului va fi trimis la Comisia Europeană, iar companiile implicate îşi vor spune părerea în acest caz.

La rândul său, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii a Camerei Deputaţilor, a declarat că la nivelul Comisiei s-a format o comisie de anchetă asupra Petrom pentru a investiga modul în care se formează preţurile pentru carburanţi şi perioada post-privatizare.

Iancu a afirmat că Petrom este de acord cu îngheţarea preţurilor pe o perioadă limitată de timp, dar doar dacă Guvernul vine cu o măsură care să se aplice tuturor companiilor de pe piaţă.

Premierul Emil Boc este cu ochii pe producătorii şi distribuitorii de carburanţi încă din luna ianuarie, pe care-i susupectează că majorează preţuile nejustificat, însă până acum nu a reuşit să ia nici o măsură care să împiedice aceste scumpiri.

×
Subiecte în articol: carburanti emil boc