x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Încă un fond de pensii private obligatorii iese de pe piaţă

Încă un fond de pensii private obligatorii iese de pe piaţă

de Catalin Pruteanu    |    01 Iul 2008   •   00:00

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a dispus retragerea autorizaţiei de administrare a AG2R Fond de Pensii SA şi radierea din Registrul CSSPP, ca urmare a solicitării companiei de retragere de pe piaţa pensiilor private obligatorii



Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a dispus retragerea autorizaţiei de administrare a AG2R Fond de Pensii SA şi radierea din Registrul CSSPP, ca urmare a solicitării companiei de retragere de pe piaţa pensiilor private obligatorii. Măsuri similare au fost aplicate şi pentru Fondul de Pensii Administrat Privat ALFA, aparţinînd AG2R, precum şi pentru prospectul schemei de pensii private aferente.
La finalul campaniei iniţiale de aderare în sistemul Pilonului II, Fondul de Pensii Administrat Privat ALFA avea 1.127 participanţi, din care 91 proveniţi din procesul de repartizare aleatorie. Toţi cei 1.127 de participanţi au fost informaţi în legătură cu hotărîrea AG2R  Fond de Pensii de încetare a activităţii de administrare a Fondului de Pensii Administrat Privat ALFA şi solicitarea retragerii autorizaţiei de administrare, precum şi asupra procedurii care le va fi aplicată, susţine CSSPP. Ulterior repartizării efectuate de CSSPP, participanţii se vor putea transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piaţă, fără plata unor penalităţi, în termen de 90 de zile de la data repartizării. La momentul demarării procedurii de retragere a autorizaţiei, AG2R nu avea active în administrare.
Pe lîngă Marfin, Zepter şi MKB Romexterra, AG2R este a patra companie care, în urma rezultatelor foarte proaste obţinute în procesul de aderare, se retrage de pe piaţa pensiilor private obligatorii (Pilonul II).





×
Subiecte în articol: economic pensii