x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie IMM beneficiaza de granturi si dupa 2007

IMM beneficiaza de granturi si dupa 2007

28 Aug 2004   •   00:00

Veste buna pentru micii intreprinzatori care se tem ca o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana nu vor mai beneficia de programe avantajoase de finantare. Temerile lor erau legate de inchiderea capitolului 6 "Concurenta", care are scopul de a pune pe picior de egalitate firmele mari cu cele mici.

DANIELA IVAN

Insa, regulamentul aprobat de Consiliul Concurentei si acceptat de Uniunea Europeana prevede ca IMM beneficiaza cu o intensitate mai mare de ajutoarele de stat, care pot ajunge la 65% din costurile eligibile ale unui proiect, in comparatie cu intreprinderile mari care pot primi maximum 50%.

PROGRAME. "La nivel international, ca si la nivel european au fost create o serie de programe care au ca obiect sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii. Acestea prevad inclusiv posibilitatea alocarii unor surse bugetare sau externe care sa sustina activitatea IMM-urilor", a declarat Mihai Berinde, presedinte al Consiliului Concurentei. Singura conditie este ca schemele de finantare sa respecte legislatia privind ajutoarele de stat.

×
Subiecte în articol: economic