x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Imobiliar - Apartamente vechi, la pret

Imobiliar - Apartamente vechi, la pret

de Daniela Ivan    |    09 Feb 2007   •   00:00

Pretul apartamentelor vechi a crescut cu 10%-20% dupa intrarea in UE. "Am asistat la o crestere ingrijoratoare a preturilor apartamentelor vechi, si asta doar in ultimele doua luni", a declarat Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), la o conferinta de presa ce anunta aparitia targului de apartamente Condominium.

Cererea foarte mare de locuinte vechi este justificata de preturile inca foarte mari ale apartamentelor noi. "In Romania preturile apartamentelor vechi au crescut, contrar evolutiilor din statele care au aderat inaintea noastra. Atat timp insa cat cererea va fi mai mare ca oferta, trendul de crestere a preturilor se va mentine", a declarat Dorin Cojocaru, reprezentantul directiei de credite retail a Bancii Comerciale Romane. El a mai precizat ca in zona euro investitiile rezidentiale au reprezentat anul trecut 48% din totalul investitiilor imobiliare, in timp ce in Romania acest procent a fost de doar 25%.

CASE NOI. Aparitia primelor blocuri ce ofera locuinte noi la preturile celor vechi va conduce la stoparea cresterilor de preturi, opineaza Ruxandra Cleciu. Ea adauga ca tendinta investitorilor s-a mutat de la apartamentele cu suprafete mari si finisaje de lux catre suprafete mai mici si finisaje medii. Targul imobiliar Condominium va incepe joi, 15 februarie, in Bucuresti, si va prezenta 35 de proiecte rezidentiale ce totalizeaza 4.000 de apartamente noi.

×
Subiecte în articol: economic vechi