x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Imobiliar - Ploaie de birouri in Capitala

Imobiliar - Ploaie de birouri in Capitala

de Daniela Ivan    |    Iohanna Onaca Purdea    |    28 Ian 2006   •   00:00
Imobiliar - Ploaie de birouri in Capitala

Birourile raman cea mai cautata investitie din imobiliar si in acest an. Peste 200.000 de metri patrati de birouri clasa A vor fi dati in folosinta in 2006, in timp ce multe alte cladiri vor fi finalizate in 2007.

Stocul de birouri de clasa A va creste in 2006 cu circa 200.000 de metri patrati, potrivit estimarilor companiei imobiliare ESOP. In plus, se mai afla in constructie multe alte cladiri ce vor fi operationale abia in 2007, iar altele sunt abia in faza de proiect. Specialistii de la compania imobiliara CB Richard Ellis (CBRE) spun ca se remarca o crestere cu peste 44% fata de anul trecut, cand au fost disponibili pe piata circa 125.000 de metri patrati.

"Numarul nu este chiar atat de impresionant daca ne gandim ca in alte orase din regiune, precum Budapesta sau Varsovia, se livreaza mult mai multe proiecte intr-un an", apreciaza analistii de la CBRE.

Printre cladirile care au termen de finalizare programat pentru acest an se numara North Gate Business Center, Buzesti Office Building, Millenium Business Center si Herastrau Office Space.

PROIECTE NOI. Incurajati de cererea din ce in ce mai mare, multi dezvoltatori au inceput proiecte de imobile de birouri, care vor fi definitivate, in cea mai mare parte, in 2007-2008, spune Mihai Ghircoias, seful departamentului birouri in cadrul CBRE. Acestea se dezvolta in zonele deja cunoscute si, ca o noua orientare, au inceput sa apara si in sudul sau in estul Bucurestiului. "Se vor pune bazele dezvoltarii unor parcuri de afaceri noi, proiecte de anvergura care vor depasi 100.000 de metri patrati fiecare, ale caror prime cladiri vor fi finalizate in perioada 2007-2008", se mentioneaza in studiul Esop.

DELEA
O noua cladire de birouri de clasa A va fi finalizata in vara anului viitor. Compania Delenco Construct SRL construieste o cladire de 12.500 de metri patrati, pe structura de beton, situata la intersectia a trei bulevarde: Calea Calarasi, Delea Noua, Matei Basarab. Imobilul este ridicat pe un teren cu o suprafata de 1.200 mp. Cladirea dispune de trei corpuri corespunzatoare fiecarei strazi, cu sapte, opt si respectiv zece etaje, suprafata utila inchiriabila fiind de 6.343 mp. Cladirea va avea 96 de locuri de parcare, dispuse la parter si cele doua niveluri ale subsolului. Imobilul este destinat spatiilor de birouri, iar parterul si primul etaj vor putea fi folosite drept sedii de banci sau showroom-uri. Lucrarile au inceput in iunie 2005 si urmeaza a fi finalizate in iunie 2007. Valoarea totala a investitiei se ridica la 8 milioane de euro, potrivit reprezentantilor firmei de constructii. Dupa finalizarea imobilului, spatiile urmeaza sa fie inchiriate sau vandute firmelor interesate.

BAVARIA OFFICE CENTER
Bavaria Office Center este primul imobil de birouri care apare in zona de sud a Capitalei, pe Bulevardul Metalurgiei. "In conditiile aglomerarii foarte mari a zonelor centrale si de nord, atat dezvoltatorii, cat si clientii spatiilor de birouri se reorienteaza catre alte zone, cu terenuri generoase si cu un trafic rutier mai putin aglomerat, iar zona de sud, inca neexploatata, beneficiaza de aceste calitati", spune Mihaela Dicu, senior broker in cadrul departamentului de spatii de birouri din Eurisko. Ea adauga ca imobilul are o suprafata utila de 5.600 mp, distribuiti pe sapte niveluri. Bavaria Office Center dispune de 170 de locuri de parcare. Printre alte facilitati se numara: servicii internet si de stocare a datelor, precum si servicii de mentenanta a spatiilor.
CITY TOWER
Imobilul este amplasat in zona Pipera, in imediata apropiere a unor cunoscute showroom-uri, au anuntat reprezentantii companiei Regatta. Este structurat pe subsol, parter, mezanin si noua etaje, avand o suprafata totala de 12.230 mp. Cladirea este caracterizata de open space pe fiecare nivel. De asemenea, beneficiaza de lumina naturala pe toate laturile. Lucrarile au inceput recent, cladirea fiind programata spre finalizare in primul trimestru al anului 2007. Aici sunt disponibile 95 de locuri de parcare, bar, restaurant, bucatarie amenajata, dotari de tip climatizare si unitati sanitare amenajate. Unul dintre elementele deosebite ale Nord City Tower este etajul IX, dedicat zonei de relaxare, punand la dispozitia chiriasilor un salon si un restaurant.
×
Subiecte în articol: economic birouri