x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Impozit la plic

Impozit la plic

18 Oct 2004   •   00:00

ECONOMIC

Bucurestenii care au bani de dat la stat vor primi in urmatoarele zece zile, prin posta, un plic cu decizia de impunere pe venitul global, aferenta anului 2003.
DANIELA IVAN

PRODUCTIE. Imprimeria a tiparit deja 189.000 de plicuri pentru contribuabili
Persoanele care au de plata diferente de impozit de pana la 1,5 milioane lei vor primi un plic cu decizia de impunere personalizata, cu adresa si datele de identificare ale contribuabilului si suma de plata, precum si dispozitia de compensare si documentul de restituire. In cazul celor care au de plata peste 1,5 milioane lei sau in declaratii exista neconcordante, inspectorii fiscali vor efectua verificari suplimentare, iar situatia va fi clarificata dupa discutii cu inspectorii fiscali, a declarat Dan Docan, directorul general al Imprimeriei Nationale.

PRIN POSTA. El a mai spus ca institutia pe care o conduce a tiparit aproximativ 189.000 de plicuri pentru contribuabili. "Agentia Nationala de Administrare Fiscala va realiza un experiment in Bucuresti si in functie de rezultate acestuia va fi extins in anii urmatori in toata tara", a declarat Docan. Formularele vor fi tiparite pe hartie securizata.

PROFIT. Pe de alta parte, directorul economic al Imprimeriei Nationale, Valentin Vagaon, a afirmat ca, dupa introducerea formularelor de tip securizat, in mai multe domenii economice, numarul comenzilor pentru astfel de formulare a crescut semnificativ. Astfel, in perioada iulie-septembrie 2004 numarul comenzilor pentru blocuri de facturi fiscale a atins 1,2 milioane unitati, cu 33% mai mult decat in intervalul similar al anului precedent. Vagaon a mai spus ca Imprimeria Nationala a finalizat, recent, tiparirea bonurilor valorice pentru ajutoare de energie termica, precum si a celor pentru gaze naturale. Potrivit reprezentantilor Imprimeriei Nationale, au mai fost tiparite si formulare pentru securizarea materialului lemnos, care vor deveni obligatorii de la 16 octombrie.

×
Subiecte în articol: economic