x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Impozitele mari sufoca afacerile

Impozitele mari sufoca afacerile

22 Iul 2004   •   00:00

ECONOMIC

Nivelul mare al taxelor si impozitelor, proasta comunicare dintre autoritati si oamenii de afaceri ii pun pe unii intreprinzatori sa ia in calcul posibilitatea transferarii afacerilor in alte tari. Aflat in cea de-a doua saptamana a caravanei umaniste, vicepresedintele PUR, Codrut Seres, a declarat la Calan ca pentru partidul sau discutiile despre listele parlamentare nu sunt o prioritate in acest moment, mai ales in conditiile nefinalizarii legii pentru alegerile parlamentare si prezidentiale. De altfel, Seres, care este si candidatul PUR la Presedintie, a subliniat ca umanistii considera prioritara dezbaterea privind reducerea drastica a numarului de parlamentari si finalizarea legilor alegerilor.

"PUR a inaintat aceasta propunere inca o data la Cotroceni, in cadrul consultarilor pe care delegatia umanista condusa de presedintele Voiculescu le-a avut cu seful statului, saptamana trecuta. Partidele care vorbesc acum despre liste, respectiv PSD, PNL si PD, fac doar exercitii de imagine. Nu vor decat sa transforme blana lupului in oaie acum, cand au nevoie de voturile oamenilor, ignorand ca s-au perindat la putere 15 ani si au promovat o clientela politico-economica ce a pus tara pe butuci", a spus Codrut Seres.

CRITERIU. Vicepresedintele umanist a mai spus ca la PUR listele pentru parlament se fac in functie de performantele organizatiilor judetene. Astfel, filialele care au obtinut la locale peste 10% isi intocmesc singure listele pentru cele doua camere ale Parlamentului. In privinta organizatiilor care nu au trecut acest prag, aici listele vor fi intocmite de Biroul Politic al partidului, in urma consultarilor cu liderii judetelor respective.

×
Subiecte în articol: economic