x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Impozitul forfetar, restrâns “pe domenii”

Impozitul forfetar, restrâns “pe domenii”

11 Aug 2009   •   00:00

La finalul şedinţei Coaliţiei, premierul Emil Boc a anunţat că, de la 1 ianuarie 2010, impozitul forfetar va fi restrâns la domenii sau activităţi specifice.



Acestea vor fi decise de specialiştii Ministerului Finanţelor, a precizat Boc, fără să explice deocamdată care vor fi domeniile de activitate în care se va aplica impozitul forfetar. Premierul a mai anunţat că Ministerul Finanţelor a fost mandatat să susţină, în partea finală a discuţiilor cu FMI, menţinerea cotei unice de impozitare la 16% şi introducerea de la 1 octombrie a măsurii neimpozitării profitului reinvestit, măsuri necesare activităţii economice şi mediului de afaceri, pentru menţinerea locurilor de muncă.

STANDARDE UNICE DE COST
"Am decis şi să continuăm procesul de rambursare transparentă a TVA ca măsură de sprijinire a mediului de afaceri, susţinerea resurselor financiare pentru infrastructură pentru a păstra locurile de muncă ale românilor, cu predilecţie pentru ceea ce înseamnă infrastructura din Transporturi, din Educaţie, din Sănătate, din Mediu, concomitent cu resurse financiare suplimentare pentru finanţarea proiectelor europene în special pentru sprijinirea administraţiilor locale pentru a avea banii necesari în vederea finanţării proiectelor europene", a mai declarat Boc.

Condiţiile în schimbul cărora administraţiile locale vor fi sprijinite cu resurse financiare suplimentate cu două condiţii se referă la existenţa standardelor de cost, la transparenţa investiţiilor şi la menţinerea locurilor de muncă, a mai spus premierul. Premierul s-a întâlnit ieri şi cu reprezentanţii administraţiilor locale pentru a le explica ce înseamnă standardele de cost: "De la ceea ce înseamnă cheltuieli de personal până la alte cheltuieli, precum modul în care sunt cheltuiţi banii publici în infrastructură". "Şi la infrastructură trebuie standarde de cost, să se ştie exact cât costă un kilometru de drum, un kilometru de drum judeţean", a explicat Boc.

×
Subiecte în articol: economic impozit forfetar