x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie In 2008 plăţi online, 70 milioane euro

In 2008 plăţi online, 70 milioane euro

de Alexandru Radescu    |    05 Dec 2007   •   00:00

Valoarea comerţului electronic romănesc cu plata online prin card se va dubla anul viitor, la 70 de milioane de euro, conform estimărilor ePayment.

Valoarea comerţului electronic romănesc cu plata online prin card se va dubla anul viitor, la 70 de milioane de euro, conform estimărilor ePayment. In acest an, cele mai căutate tranzacţii au fost in domeniul telecom (plăţi facturi, cartele prepay), cu o pondere de 30%, urmate de turism (transport şi cazare), cu 20%, şi de e-tail (retail electronic), cu 18%. Pentru 2008, numărul tranzacţiilor este estimat la 780.000, faţă de cele 463.000 de operaţiuni din acest an. "Anul viitor, un cuvănt important vor continua să il aibă companiile mari care au intrat deja sau care urmează să abordeze şi acest canal. In acest sens, ne aşteptăm la intrarea unor companii importante, in special din sectorul utilităţilor şi al telecomunicaţiilor", a declarat directorul executiv al Gecad ePayment, Carmen Sebe.

Â

Compania estimează că telecomunicaţiile şi turismul vor continua să fie cele mai căutate pe piaţa online, iar un potenţial ridicat il au şi plata online a utilităţilor şi e-tailul, domenii care sunt de aşteptat să aibă o creştere semnificativă in 2008.

Gecad a anunţat că acceptă PayPal ca metodă de plată la comercianţii din sistemul ePayment. In momentul in care un utilizator efectuează o plată prin PayPal, singurele informaţii care i se cer sunt email-ul asociat contului de PayPal şi parola de login in acest cont.

Pentru finalul anului viitor, ePayment estimează că vor exista circa 2.000 de magazine online, faţă de 1.600 de magazine online in prezent, din care aproape jumătate au implementată o soluţie de plată online şi activitate susţinută.

Â

Â

Â

×
Subiecte în articol: economic online